یکی از تجهیزاتی که امروزه به طور چشمگیری در کنار الکتروموتورها با توانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد؛ درایوها یا همان اینورترها هستند. اگرچه درایو یا راه انداز نام درستی برای این تجهیز است؛ اما از همان ابتدای ورود به بازار ایران و استفاده از آن به دلیل تبدیل جریان در مدار داخلی به اینورتر معروف شد. به طور کلی منظور ما از اینورتر در این مقاله همان درایوهای فرکانس متغیر یا Variable Frequency Drive میباشد. در این مقاله میخواهیم شما را به طور کامل با این تجهیز آشنا نماییم. پس با ما همراه باشید.
تاریخچه اینورتر
از زمانی که استفاده از الکتروموتورها در بخشهای مختلف متداول شد؛ مهمترین پرسشها پیرامون نحوه راه اندازی، کنترل سرعت و مدیریت الکتروموتورها شکل گرفت. این موارد و اهمیت آنها در الکتروموتورهای توان بالا که نیازمند جریان کشی بالایی در راه اندازی بودند؛ خود را بیشتر نمایش داد زیرا جریان کشی بالا علاوه بر افت توان در کل شبکه، نیازمند تغییر در قطر سیمها و کابلها است و میتواند هم به الکتروموتور و هم به دیگر تجهیزات متصل به شبکه آسیب وارد کند. همچنین در زمان توقف این الکتروموتورها، از آنجایی که جریان برق قطع شده و روتور به صورت آزاد در داخل استاتور میچرخد؛ حالت ژنراتوری تشکیل میشود. همچنین حالاتی در برخی پروژهها وجود دارد که باید شفت در مدت کوتاهی بایستد یا قفل شود.
تا پیش از ساخت درایو برای حل مشکل در هر بخش، از راههای مختلفی استفاده میشد که هزینههای متفاوت و ادوات منحصر به فردی را لازم داشتند که نمونههای شناخته شده آن استفاده از مقاومت، استفاده از تابلو مدار ستاره مثلث و… بود.
نخستین اینورتر ساخته شده که در طول جنگ جهانی دوم از آن استفاده شده بود توسط شرکت Redi-Line ساخته شد که نیازمند یک جریان برق 30 آمپری بود. در سالهای 1950 تا 1960 نیز شرکت آمریکایی Tripp Lite با استفاده از نسلهای اولیه ترانزیستورهای حالت جامد توانست نوع خاصی از اینورتر ها را تجاری سازی کند. این اینورتر برق DC را دریافت کرده و پالسهای مربعی ایجاد میکرد. با پیشرفت علم الکترونیک این پالسهای مربعی به خود حالتی سینوسی شکل در فرکانسهای مشخص دادند و در نهایت نمونه اولیه روش PWM ابداع شد. شکل بسیار ساده اینورتر های امروزی در حقیقت همان اینورتر اواخر قرن نوزدهم میلادی است. برای مثال، شرکت زیمنس آلمان در اواخر قرن نوزدهم استفاده از درایوها را برای ساختمان خود در شارلوتنبورگ کلید زد. در ادامه با پیشرفت علم الکترونیک و دستیابی دانشمندان به قطعات نیمه هادی قدرت در بخش الکترونیک قدرت؛ تولید درایوهای کنترل دور موتور مبتنی بر روش PWM بهینه آغاز و به سرعت توسط صنایع تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی فراگیر شد. در حال حاضر درایوهای موجود در بازار برای راه اندازی از همین روش استفاده میکنند؛ اما دارای آپشن ها و پارامترهای مختلف به تناسب نوع بار الکتروموتور شدهاند. در مقاله آشنایی با انواع اینورتر ها به معرفی انواع اینورتر ها و نحوه ساخت آنها پرداختهایم.
انواع اینورتر سه فاز و تک فاز
اینورترها برای کاربردهای مختلفی استفاده میشوند و به طور کلی هر جا که رد پایی از الکتروموتورها و سیستمهای حرکتی باشد؛ آنها در آنجا حضور دارند. بر همین اساس میتوان گفت که در بخشهای صنعتی و غیر صنعتی از آنها استفاده میشود و همین مسئله باعث ساخت اینورترها برای برق تکفاز و سه فاز شده است. اینورترها در لباسشوییها، یخچالها، سیستمهای تبرید، موتورخانهها، پمپخانهها، سردخانهها، صنایع نفتی، صنایع فولادی، پتروشیمی و… وجود دارند و توسط آنها سیستمهای موتوری برای سرعتهای مختلف برنامه ریزی و کنترل میشوند. در حقیقت برق ورودی به اینورترها میتواند تکفاز یا سه فاز AC باشد؛ اما برق خروجی آنها سه فاز AC است که به الکتروموتورها متصل میشود.
درایو فرکانس متغیر (VFD) چیست؟
درایوهای فرکانس متغیر یا Variable Frequency Drive نوعی از انواع اینورتر ها هستند که وظیفه آنها کنترل سرعت الکتروموتورها با استفاده از دو عامل ولتاژ و فرکانس میباشد. سرعت دور شفت کاملاً متناسب با فرکانس درایو و میزان بار قرار گرفته بر روی شفت میباشد به این صورت که به هر میزان که فرکانس را افزایش دهیم؛ سرعت شفت نیز بیشتر میشود. البته باید این افزایش سرعت حساب شده باشد و تناسب بار نیز در نظر گرفته شود تا به الکتروموتور فشار نیاورد. در یک درایو فرکانس متغیر در ابتدا برق شهری شما توسط یکسو کنندهها به برق DC تبدیل میشود. در ادامه با کمک نیمه هادیهای الکترونیک قدرت و مدار میکروپروسسوری بر اساس فرکانس تنظیم شده توسط شما، با استفاده از مدولاسیون PWM، برق DC به برق AC از نوع پالسهای سینوسی مربعی تبدیل شده و به الکتروموتور تزریق میشود. راه اندازی و توقف الکتروموتورها با استفاده از درایوهای VFD نیز به صورت نرم میباشد.
تفاوت اینورتر و درایو
همانگونه که در بخشهای بالا عنوان کردیم؛ متأسفانه در بازار ایران از درایوهای کنترل دور موتور با نام اینورتر یاد میشود و همین مسئله موجب سردرگمی مهندسان جدید و تازه واردان به بازار برای خرید تجهیز مناسب شده است. گفتیم که به دلیل خاصیت تبدیل ولتاژ در این دستگاه از آن به عنوان اینورتر یاد میشود. در حقیقت هر تجهیزی که در آن ولتاژ DC به ولتاژ AC تبدیل شود با نام اینورتر و هر تجهیزی که در آن ولتاژ AC به ولتاژ DC تبدیل شود با نام کانورتر (آداپتور DC یا درایور DC) شناخته میشود. اینورترها مدلهای متفاوت و گوناگونی دارند که در مقاله آشنایی با انواع اینورتر به طور مفصل همه آنها را توضیح دادهایم و درایوهای کنترل دور موتور تنها یکی از زیر مجموعههای انواع اینورترهاست که با استفاده از کنترل ولتاژ و فرکانس، خروجی مورد نظر ما را تأمین میکند.
وظیفه درایو های کنترل دور موتور چیست؟
درایوهای کنترل دور موتور کنونی سه وظیفه در حوزه قدرت و گشتاور یک الکتروموتور را بر عهده دارند:
1- راهاندازی نرم الکتروموتورها
2- دسترسی الکتروموتور به سرعت دلخواه حتی بیش از مقدار نامی
3- توقف نرم الکتروموتورها
در نظر داشته باشید که این سه مورد را میتوان حالت پایه نامید. در حقیقت درایوهای امروزی دارای چند مد راه اندازی در چند روش مختلف سخت افزاری، چند روش کنترلی برای تعیین سرعت الکتروموتور (مانند روش ولتاژ/فرکانس، روش کنترل برداری بدون سنسور، روش کنترل PID و…) و چند مد توقف الکتروموتور در چند روش سخت افزاری را دارا هستند. همچنین درایوهای جدید میتوانند شامل چندین گزینه منحصر به فرد باشند؛ مانند راه اندازی چند موتور یکی پس از دیگری با استفاده از یک درایو!
انواع اینورتر
به طور کلی میتوان اینورترها را از دو جهت کلی دسته بندی کرد. هر چند ممکن است دسته بندیهای دیگری را در سایتهای دیگر برای آنها ببینید؛ اما این دسته بندی پایهایترین حالت برای جداسازی اینورترها از یکدیگر است. یک اینورتر را میتوان در پایهایترین حالت از نظر نوع تغذیه و نوع بار مصرفی دسته بندی کرد:
1- انواع اینورتر بر اساس نوع تغذیه
اینورتر های موجود در بازار یا به صورت تکفاز هستند و یا به صورت سه فاز که مطابق با شبکه برق ایران ساخته و تنظیم شدهاند. این تغذیه به دو شکل است:
الف) اینورتر های ورودی تکفاز و خروجی سه فاز که دامنه ولتاژ آنها 220 ولت بوده و فرکانس نیز 50 هرتز است. مناسب برای الکتروموتورهایی با توان از 0.1 الی 11 کیلووات
ب) اینورتر های ورودی سه فاز و خروجی سه فاز که دامنه ولتاژ آنها 380 ولت بوده و فرکانس نیز 50 هرتز است.
2- انواع اینورتر بر اساس نوع بار یا نوع کاربرد الکتروموتور
در حال حاضر اینورترها از نظر سخت افزار و نرم افزار نصب شده بر روی میکروچیپ شان بهینه شدهاند و متناسب با بار قرار گرفته بر روی الکتروموتور ساخته شدهاند. این اتفاق برای رعایت حال مصرف کننده و امکان پذیری استفاده از اینورتر برای هر نوع باری با هر قیمتی در نظر گرفته شده است. بر همین اساس میتوان انواع زیر را برای اینورتر ها عنوان کرد:
الف) اینورتر برای کارهای عمومی و راه اندازی های متداول
ب) اینورتر برای پمپها
ج) اینورتر برای فنها
د) اینورتر برای آسانسورها
ه) اینورتر برای جرثقیل و تاور
و…
ویژگی و مزایای اینورتر
مزایای مختلفی را میتوان برای اینورتر ها بر حسب مدلشان عنوان کرد. در این قسمت ما به دستهای از مزایای عمومی این دستگاه اشاره میکنیم:
1- صرفه جویی در مصرف برق و کاهش هزینههای برق
جریان کشی بسیار کمتر در زمان راه اندازی و کنترل لحظهای سرعت و گشتاور الکتروموتور سبب کاهش مصرف برق در صنعت و کاهش هزینههای آن میشود.
2- کنترل دور موتور به نسبت بار
از قابلیتهای درایوهای کنترل دور، امکان کنترل سرعت و هماهنگ سازی نسبت بار بر روی شفت با سرعت و ولتاژ الکتروموتور است.
3- بالا بردن عمر مکانیکی الکتروموتور
از آنجایی که راه اندازی و توقف به صورت نرم میباشد؛ دیگر مواردی مانند ضربه در زمان راه اندازی یا قفل شدن شفت در زمان توقف رخ نخواهد داد و استهلاک مکانیکی الکتروموتور به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
4- قابلیت تغییر سرعت و جهت الکتروموتور بدون داشتن تجهیزات اضافی
وجود سیستم کنترلی میکروپروسسوری برنامه ریزی شده در درایو این قابلیت را به اپراتور میدهد تا بدون هرگونه تجهیز اضافهای سرعت موتور را کنترل کرده و بدون جابجایی در سیم بندیها و… نحوه حرکت شفت را تغییر دهد.
5- قابلیت استفاده از الکتروموتور در حالت ژنراتوری (در صورت نصب تجهیزات جانبی)
در درایوهای پیشرفته با داشتن تجهیزات اضافه و استفاده از مدهای Regenerative این قابلیت وجود دارد که با استفاده از مد ترمز در حالت آزاد (اینرسی) که موتور به حالت ژنراتوری میرود؛ از برق تولیدی آن استفاده کرد.
6- قابلیت راه اندازی چند موتور با یک درایو
درایوهای نسل جدید دارای ساختار میکروپروسسوری پیچیده یا PLC داخلی با ترمینال فرمان متنوع هستند که میتوانند این امکان را به ما بدهند تا با استفاده از آنها چند الکتروموتور را راه اندازی کرده و آنها را به دور نامی برسانیم.
7- قابلیت راه اندازی چند سرعته
این قابلیت برای درایوهای متداول موجود در بازار وجود دارد که شما بتوانید با استفاده از ترمینالهای فرمان و برنامه ریزی صحیح؛ الکتروموتور را بین 1 تا چند دور مختلف برنامه ریزی کرد.
8- قابلیت کنترل پروسه تولید (در مدلهای پیشرفته و دارای PLC داخلی)
در این مدلها شما با اتصال چند سنسور به درایو یک سیستم کنترل حلقه بسته میسازید و با برنامه ریزی درایو و با استفاده از مد کنترلی PID، کنترل پروسه تولید یک محصول را به دست میگیرید.
در مقاله مزایا و معایب اینورتر به طور کامل یک درایو کنترل دور موتور را از جنبههای مختلف بررسی کردهایم. شما میتوانید با مطالعه این مقاله تصمیم خود را در خصوص استفاده از این تجهیز یا جایگزینی آن با دیگر تجهیزات موجود، بگیرید.
معایب اینورتر
تمامی محصولاتی که در حوزه برق مورد استفاده قرار میگیرند دارای مزیتها و معایب گوناگونی هستند. اما آنچه مصرف کننده و تولیدکننده را مشتاق به تولید و استفاده از یک تجهیز میکند؛ سنگین بودن کفه مزیتها نسبت به معایب است. با این حال ما به چند عیب دستگاههای اینورتر نیز اشاره میکنیم:
1- رزونانس
درایوها از روش PWM برای تبدیل برق DC به AC استفاده میکنند و انجام این عمل نیازمند سوئیچینگ نیمه هادیهای صنعتی در فرکانس تعیین شده است. بر همین اساس اینورتر ها یکی از بزرگترین تولید کنندههای نویز در میان تجهیزات برقی به شمار میآیند. در صورتی که درایو در نزدیکی ادوات اتوماسیونی یا مخابراتی شما نصب میشود؛ استفاده از فیلترهای مخصوص و چوک های ورودی و خروجی برای کاهش اثر نویز لازم است.
2- دینامیک بودن موتور
یک الکتروموتور در عملکرد خود وابسته به بار است و تمامی الکتروموتورها در تمامی پروژهها لزوماً دارای یک بار ایستا نیستند و این بار میتواند متغیر باشند. بر همین اساس به استثنا درایوهایی که از سیستم کنترلی حلقه بسته پشتیبانی میکنند؛ الباقی درایوها نمیتوانند به دقت و در زمان لازم عملکرد مطلوب را بر روی شفت موتور برای ما لحاظ کنند.
3- ملاحضات اضافی
در سراسر دنیا از اینورترها استفاده میشود و کاربردهای آنها متفاوت است. اما از آنجایی که ولتاژ برق و فرکانس آن در سراسر دنیا یکسان نیست؛ لاجرم باید ملاحظاتی را برای آنها در نظر گرفت.
اینورتر چگونه مصرف برق را کاهش می دهد؟
اینورتر ها به دلیل مدیریت و کنترلی که بر روی مؤلفه ولتاژ و فرکانس دارند؛ میتوانند نسبت جریان و بار را نیز تنظیم کنند و بر همین اساس، راندمان کاری را افزایش میدهند. بر همین اساس از آنجایی که اینورتر بر سه بخش زیر تسلط دارد؛ میتوانیم بگوییم که قطعاً موجب کاهش مصرف برق در صنایع مختلف میشود:
الف) کنترل در زمان و فرآیند راه اندازی الکتروموتور که موجب جلوگیری از جریان کشی لحظهای مضاعف میشود.
ب) کنترل در زمان کار الکتروموتور بر اساس فرکانس تنظیم شده یا بر اساس کنترل حلقه بسته و فیدبک دریافتی
ج) کنترل در زمان و فرآیند توقف الکتروموتور که موجب استفاده بهینه از انرژی الکتریکی برای توقف مناسب و بی خطر آن میشود.
کاربرد های اینورتر
اینورتر ها (نه لزوماً دستگاههای کنترل دور موتور) کاربردهای بسیار زیادی در زندگی امروز ما دارند. در مقدمه گفتیم که هرجایی که استفاده از الکتروموتور برای انجام عملی لازم است؛ شرایط حضور یک اینورتر نیز برای آن مهیاست. موارد زیادی را به عنوان کاربرد میتوان عنوان کرد که ما در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
الف) در لباسشوییهای نسل جدید با استفاده از اینورتر و کنترل فازی با توجه به مقداری که لباس در داخل دیگ قرار گرفته؛ نسبت مواد و چرخش آن محاسبه و انجام میگیرد.
ب) در یخچالها و کولرگازی های جدید، با استفاده از اینورتر، میزان دور کمپرسورها و عملکردشان با توجه به دمای تنظیمی و دمای محیط مشخص میشود.
ج) در پمپ خانهها برای یکسان نگه داشتن فشار آب در تمام طبقات به میزان مناسب از اینورتر استفاده میشود.
د) در میکسر بر اساس میزان مواد، نوع مواد و دوری که لازم است میتوان با اینورتر به موتور فرمان داد و در نتیجه همزن میکسر را کنترل کرد.
و…
برای مطالعه بیشتر در این مورد میتوانید نگاهی به مقاله آشنایی با کاربرد اینورتر در مقالات انرژی مگ بیندازید.
تفاوت اینورتر با سافت استارتر
اگرچه از نظر نحوه راه اندازی هر دو تجهیز باهم مشابهاند؛ اما تفاوتهای بسیاری بین این دو تجهیز است که توضیح آنها در این مقاله نمیگنجد. اگرچه در این بخش به صورت موردی به تفاوتهای آنها اشاره میکنیم؛ اما پیشنهاد ما این است که اگر قصد خرید یک سافت استارتر برای الکتروموتور خود دارید یا میخواهید بیشتر با تجهیز سافت استارتر آشنا شوید؛ مقاله تفاوت سافت استارتر و درایو (اینورتر) ما را مطالعه نمایید:
- تفاوت در نوع کنترل خروجی (مدهای کنترلی)
- تفاوت در نحوه راهاندازی
- روشهای مختلف توقف
- سرعت بالاتر از فرکانس نامی
- امکان اعمال کنترل حلقه بسته
- امکان کنترل از راه دور با استفاده از شبکههای صنعتی
- امکان راهاندازی چندین موتور
- توابع حفاظتی
- ابعاد
- قیمت
نقشه مدار فرمان اینورتر
نقشه مدار فرمان اینورتر متناسب با ترمینالهای کنترل آن میباشد. ممکن است شما بخواهید درایو را از روی درب تابلو کنترل نمایید یا اینکه پتانسیومتر یا سنسور خاصی را روی درایو نصب کنید. برای این منظور باید دفترچه راهنمای درایو را به همراه داشته باشید و پس از سیم کشیهای لازم، تنظیمات برنامه درایو را برای استفاده از ترمینالها انجام دهید. تصویر زیر نقشه مدار قدرت و فرمان یکی از معروفترین اینورتر های پر استفاده بازار با نام IG5A از برند LS Electric را نشان میدهد. در این تصویر درج شده است که هر ترمینال را میتوان برای چه کاری استفاده کرد و در نهایت توسط آن سیم بندی مدار فرمان را به صورت دلخواه انجام داد.
سیم کشی اینورتر تک فاز به سه فاز (طریقه نصب اینورتر تک فاز به سه فاز )
تفاوت زیادی بین سیم کشی اینورتر تکفاز به سه فاز با اینورتر سه فاز به سه فاز وجود ندارد. پیش از نصب هر اینورتری لازم است تا دفترچه راهنمای آن در اختیار شما باشد و همواره تاکید میکنیم که به صورت پیش فرض کار را انجام ندهید. استفاده از کلید مینیاتوری، کنتاکتور یا اتوماتیک کمپکت برای حفاظت از مدار قدرت پیش از اتصال درایو به برق شهری مطابق با دفترچه راهنما مرسوم است. البته در اینورتر تکفاز به سه فاز، استفاده از کلید اتوماتیک کمپکت کمتر به چشم میخورد. سر بندی الکتروموتور در نصب اینورتر مهم است. چنانچه از اینورتر تکفاز استفاده میشود؛ لازم است تا مطابق با پلاک روی الکتروموتور، سر بندی ترمینالها به گونهای باشد که الکتروموتور بتواند با ولتاژ 220 ولت کار کند. فاز و نول ورودی وارد ورودی ترمینال قدرت اینورتر میشود که با P و N نمایش داده شده است. در برخی درایوها از همان ترمینال سه فاز برای تکفاز استفاده میشود با این تفاوت که یک فاز را کور میکنند تا از دو ترمینال دیگر برای فاز و نول استفاده شود. ترمینال خروجی اینورتر نیز با UVW مشخص شده است که سه سیم به الکتروموتور وصل میشود. نصب سیم ارت به دلیل سرو کار داشتن درایو با ولتاژهای لحظهای بالا توصیه میشود. برای آشنایی بیشتر با نحوه نصب و سیم کشی اینورتر ها میتوانید مقاله نصب اینورتر تکفاز و سه فاز را مطالعه نمایید.
معایب اینورتر تک فاز به سه فاز
نمیتوان عیوب خاص یا بسیار مهمی را برای اینورتر های تک فاز عنوان کرد. با این حال ما سه مورد مهم را یادآور میشویم:
الف) اینورتر های تکفاز به دلیل استفاده از ولتاژ 220 ولت توانایی پوشش توانهای بسیار بالا را ندارند. بر همین اساس میتوانیم بگوییم که ماکزیمم پوشش درایوهای تکفاز در یک توان معقول 4 کیلووات است.
ب) اینورتر های تکفاز دارای IGBT ضعیفتری نسبت به مدلهای سه فاز هستند.
ج) اینورتر های تکفاز نسبت به نمونه سه فاز در مدلهای مختلف ممکن است از توابع حفاظتی، توابع کنترلی و…. کمتری برخوردار باشند.
طریقه نصب اینورتر سه فاز
نصب اینورتر سه فاز به این صورت است که ابتدا باید یک تجهیز حفاظتی مناسب مانند کنتاکتور یا کلید اتوماتیک کمپکت برای درایو پیدا کنیم. برای انتخاب این تجهیز باید دفترچه راهنما را مطالعه کرده و مطابق با درایو خریداری شده؛ تجهیز متناظر آن را انتخاب کنید. خرید تجهیزات جانبی نظیر چوک ها، مقاومت ترمز و … را فراموش نکنید. سه فاز برق شهری شما به ترمینال تجهیز حفاظتی و پس از آن وارد چوک میشود. بعد از چوک، کابل یا شینه سه فاز را به ورودی RST ترمینال قدرت متصل کنید. در ادامه مقاومت ترمز یا فیلترهای جانبی را به دیگر ترمینالهای قدرت متصل کرده و در نهایت کابل سه فاز الکتروموتور را به خروجیهای UVW ترمینال قدرت متصل نمایید. فراموش نکنید که سربندی الکتروموتور شما باید بر اساس کارکرد 380 ولت باشد.
برند های معروف اینورترهای موجود در بازار
در حال حاضر برندهای زیادی در بازار برق ایران اقدام به تولید و فروش درایو کردهاند. این مسئله به دو دلیل است: یکی استفاده همیشگی و روز افزون از الکتروموتورها در صنایع مختلف برای مصارف مختلف و دوم رشد تکنولوژی و فناوری در حوزه الکترونیک که موجب بالا بردن ارزش افزوده محصولات میشود. برای مثال شرکت زیمنس تنها چند سال پس از تولید الکتروموتورها و ژنراتورها به سراغ فعالیت در این حوزه رفت. در حال حاضر در بازار ایران برندهای اروپایی، کرهای، چینی، تایوانی، ژاپنی و حتی ایرانی در خصوص درایو وجود دارند که تفاوت آنها در این موارد است:
- مدهای کنترلی
- مدلهای راهاندازی و توقف
- توابع کاربردی
- محدوده توانی
- تجهیزات جانبی
- کیفیت سخت افزار استفاده شده
- متریال یا مواد استفاده شده در بخش بدنه و سیستم خنک کننده
- مدت و شرایط ضمانت و خدمات پس از فروش
- قیمت
برای آشنایی بیشتر شما را با چند برند معروف این تجهیز آشنا میکنیم:
از برندهای معروف چینی میتوانیم به برندهای تکو و تتا اشاره کنیم.
از برندهای معروف تایوانی موجود در بازار میتوان به دلتا و لایت آن اشاره کرد که البته برخی از مدلهایشان در چین تولید میشود.
از برندهای مطرح ژاپنی میتوان به یاساکاوا، میتسوبیشی و امرن اشاره کرد.
از برندهای مطرح کرهای میتوان به LS Electric ، HYUNDAI Electric و ADT اشاره کرد. در حال حاضر میتوان گفت که برند LS بیشترین فروش را در بین صنایع دولتی و خصوصی در ایران دارد.
از برندهای مطرح اروپایی موجود در بازار ایران با توجه به شرایط تحریمی میتوان به زیمنس، اشنایدر الکتریک (تله مکانیک سابق)، دانفوس و ABB اشاره کرد.
در طی سالهای اخیر برندهای ایرانی مختلفی در بازار اقدام به تولید اینورتر کردهاند که از میان آنها میتوانیم به پرتو صنعت، ریسان، آگر، توان، مگا درایو و سانترنو (تحت لیسانس سانترنو ایتالیا) اشاره کرد.
در این مقاله شما را با تجهیز درایوهای کنترل دور که در بازار مرسوم به اینورتر هستند؛ آشنا کردیم. دنیای درایوهای کنترل دور موتور بسیار متنوع بوده و هرکدام برای بار خاصی به همراه یک سری توابع خاص در نظر گرفته شده اند. به طور کلی به وجود آمدن درایوهای کنترل دور موتور را میتوان نقطه عطفی در ورود حوزه برق قدرت و ماشینهای الکتریکی به دنیای جدید نامید. ارتباط این تجهیز با ادوات اتوماسیون صنعتی و امکان نظارت و پایش عملکرد آن باعث سادهتر شدن بسیاری از فرآیندها در کنار افزایش دقت شد. پیشنهاد میکنیم که برای آشنایی هرچه بیشتر با این تجهیز و یا یادگیری موارد دیگر آن حتماً دیگر مقالات و ویدیوهای ما را در این حوزه مطالعه کرده و دنبال نمایید. همچنین میتوانید برای خرید اینورتر یا مقایسه محصولات با یکدیگر، سری به بخش محصولات درایو سایت بزنید. در صورت وجود هرگونه ابهام یا سؤال میتوانید در بخش نظرات در ذیل این مقاله یا دیگر مقالهها موارد مورد نظر خود را اعلام کنید و یا با استفاده از شبکههای ارتباطی مجازی یا تلفنی با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. انرژی در دستان تو!